Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka
Realizace: Alena Isabella Grimmichová, grimmich.cz

Suroviny

450 g polohrubé mouky
500 g cukru krupice
350 ml rostlinného oleje
225 g mletých ořechů
250 ml jablečného džusu
150 g moučkového cukru
3 středně velké mrkve
4 vejce
1 lžíce mleté skořice
1/2 prášku do pečiva

Postup

Mouku, cukr, prášek do pečvia a skořici promícháme. Mrkve nastrouháme a smícháme s olejem, rozšlehanými vejci, ořechy a jablečným džusem. To vše postupně vmícháme do mouky s cukrem a skořicí. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme při teplotě 170°C asi hodinu a čtvrt, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu bábovky nezůstane po vytažení čistá. Upečenou bábovku vyndáme z trouby, necháme 10 min zchladnout a vyklopíme na drátěný rošt. Před vyklopením můžeme bábovku nožem uvolnit od okrajů formy. Vychladlou bábovku polejeme polevou, kterou jsme si připravili z moučkového cukru a pěti lžic teplé vody. Místo vody můžeme použít citronovou šťávou.






Mrkvová bábovka - další články

Hrnková bábovka - Recepty bábovka
Bábovka z kynutého těsta - Recepty bábovka
Bramborová bábovka - Recepty bábovka
Mramorová bábovka - Recepty bábovka