Třená bábovka

Třená bábovka Třená bábovka Realizace: Alena Isabella Grimmichová, grimmich.cz

Suroviny

125 g hladké mouky
125 g bramborového škrobu
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
250 g cukru krupice
250 g másla
4 vejce
1 polévková lžíce mléka
1 polévková lžíce nastrouhané citronové kůry

Postup

Mouku, škrob a prášek do pečiva smícháme.Máslo, cukr a vanilkový cukrtřeme do pěny. Postupně přidáme vejce a citronovou kůru. Pozvolna vmícháme mouku se škrobem a mléko. Těsto dáme opatrně do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme asi hodinu při teplotě 180°C. Kontrolujeme dřevěnou špejlí. Jakmile bude po vytažení čistá, je bábovka hotová. Bábovku vyndáme z trouby a asi po 10 minutách ji vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Hotový moučník posypeme moučkovým cukrem. Tip: do mouky můžeme přimíchat 70 g pražených mletých oříšků, půl lžičky tlučeného hřebíčku a lžičku skořice.






Třená bábovka - další články

Hrnková bábovka - Recepty bábovka
Bábovka z kynutého těsta - Recepty bábovka
Bramborová bábovka - Recepty bábovka
Mramorová bábovka - Recepty bábovka